/*------------------- Blogger Theme by Bruna Borges - © 2013 (HTTP://ENDSTONIGHT.TUMBLR.COM/) Não se inspire ou Copie. Base: Minina ------------------------ */

maanantai 7. tammikuuta 2013

Standox

En oo päivitellyt aikoihin, anteeks siitä, vähän jäänyt...

Sain Aurin kans aamusta tehtäväks putsata maalauskammio... kaikki paperit jne. piti sieltä noukkia ylös. x)

Kuitenkin, meille tuli tänään halliin eräs mies joka tiesi paljon ja mun aivoille myös hieman liikaa meidän uusista maaleista, nimittäin Standoxista. Se tulikin kertomaan meille siitä maalista kaikkea oleellista ja me alotettiin maalivarastosta. Koulutus kesti koko päivän, mut onneks ei tarvinnut istua teorialuokassa paitsi ihan vähän aikaa.

- opin, että "puolet väriä ja puolet sideainetta" on kuulemma pastasysteemi
- helmiäisväri on täysin hienoa ja vesivärimaaleihin tulee _aina_ lakka päälle

- auton värikoodin saattaa löytää joko oven välistä, huoltokirjasta, konehuoneesta tai koneelta, josta löytyy jokaiselle automerkille oma osio ja sieltä näkee mistäpäin moinen värikoodi löytyy jos se ei ole tiedossa. Joissain autoissa värikoodi saattaa löytyä joka apparin penkin alta.
- ruiskutus on mennyt hyvin, jos pinta on saman värinen kuin värilätkässä oleva väri, eri osille saattaa olla eri värilätkä, esim. katto, lokari, listat tai ovenkahvat

Sen jälkeen jatkettiin matkaa teorialuokkaan, jossa me katottiin hieman kaavoja. Ensiksi avattiin ohjelma Standowin, ja meidän esimerkkinä käyttämästämme autosta löytyi värinumero konehuoneesta. Sitten
katottiin niitä kaavoja: Toyota, koodi 199 (hopea), värisävy: silvet-met, versio: normikaava/versio, vuodesta 1993 to 2006, panel 070670.

Kaavoihin lukeutui maalilaatuja, joista osa meni seuraavasti: (kirjain ja väri)
- D = tummempi, GE = keltainen, H = vaalea, R = punainen, S = tehdas on korjannut kirjaimen (lätkissä ei ole S merkkiä), jos kirjaimen perässä on -, se tarkoittaa, että väri on tummempi kuin normaalisti. BL = taas jonkinlainen punainen, GN = vihreä, GB = karkeampi metalli. S kaavaa voidaan verrata peruskaavaan ja toistepäin. 

Seuraavaksi tuli vuroon Volvo, josta me otettiin sitten kunnon esimerkki. Volvon koodi oli 465 (vihreä), värisävy: cedar-green-met, buodesta 2004 to 2006. Infoon tuli huomautus, että kaava sisältää spesiaalia ainetta, joka tässä tapauksessa oli TZ. Kone varoittaa myös jos kaavassa ilmenee esim. huonosti peittävää sävyä. 

Sen jälkeen perehdyttiin Standowinin ohjelmiin, ja ekana tuli eteen:
Product Mix = lakka, hiomaväri, märkää märälle & tulee myös kaava
Color Info = joka auton kohdalla pääsee kyseiseen linkkiin josta näkyy kuvasta auton värinumero (tästä puhuin aikaisemmin). Jos tarrassa ei lue erikseen Paint, värinumero on kolmas koodi. Myös autojen logoihin sun muihin pikku ehostukseen löytyy myös omat värikoodit.
Color Tip = (esim. Volvo), päivittyy koko ajan, näkyy peruskaava jne.

- meidän tapauksessa Color Info, jos ei löydy väriä
- myös pelkkä nimi tai osa nimestä käy, kone kyllä löytää sen mitä etsitään

Tosta tuli tosiaan yli sekava teksti, mut YRITIN ottaa muistiinpanoista selvää.

Ton jälkeen me lähdettiin sekoittamaan Volvon 465 väriä, ja siitä tuli hieman myrkyn vihreä. Sitten me mentiin maalauskammioon seuraamaan kuinka tehdään märkää märälle maalaus. Ei siinä kauaa kestänyt, ennen kuin se oltiinkin jo maalattu, ja hieman myöhemmin päästiin seuraamaan myös sen lakkaamista. (pahoittelen kännykkälaatua)
Sillävälin ku venattiin Volvon värillä maalatun puskurin kuivumista, meidän piti ettiä joku väri,
jolla me myöhemmin maalattaisiin osa. Löydettii Masan ja Aurin kanssa tuommone.

Sitten kun koitti ruokkis, jäätiin Masan ja Aurin kanssa halliin ja päästiinkin sitten maalaamaan. Tosiaan, meidän piti pestä se ruisku ennen kuin saataisiin oma maali käyttöön. Kello oli jotain tasan pintaan kun me oltiin saatu ruisku pestyä ja sekoitettua maali. 

Me saatiin kuin saatiinkin maali valmiiksi ajoissa!



Masa teki katoomistempun jossain vaiheessa, joten mä ja Auri lähdettiin maalaamaan lokaria sen miekkosen ohjeistuksella. Auri maalasi kantit ja sen 70%-80% peittävän harson siihen päälle. Venattiin hetki ja sen jälkeen mä maalasin sen loppupinnan.

Siinä sitte hilluttiin ihan kiitettävä aika kun venattiin, et muutkin saa maalattua. Loppupeleissä viimeiseksi mennyt sai lakata ensimmäiseksi, joten mun, Aurin ja Masan vuoro olis ollu vikaksi. Me päästiinkin ennen sitä kuin olisi päässyt lakkaamaan, mutta huomenna jatkuu, ainakin luulisin näin.


Loppupäivästä alko olla levotonta xD

Tää päivä meni kokonaisuudessaan mun mielestä nopeesti ja ihan mukavasti. Kulutin liikaa rahaa chococinoon ja myös tupakkitaukoja tarvitsi liiankin kanssa kun tekemisen puute iski :') Jokatapauksessa tää päivä on pulkassa ja hauskaa oli. :3

2 kommenttia:

  1. Hyvin on jäänyt asiat mieleen+++

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli niitä muistiinpanoja rustattua koko päivän, nii kai se sit sen ansiota on. :D

      Poista